Translation requests, lyrics etc

Moderator:Dark_Horse

User avatar
linguanima
Posts:886
Joined:2007-04-01, 10:20
Real Name:Alexander Ding
Gender:male
Location:London
Country:GBUnited Kingdom (United Kingdom)

Postby linguanima » 2008-01-11, 23:15

Ego would be enraged at the sight of Greek transliterated into Latin alphabet, and you won't get any help unless you put all the above into Greek script, mate.
Şərqiy hünərlər: [flag]ug[/flag] [flag]tr[/flag] [flag]ar[/flag] [flag]fa[/flag] [flag]mn[/flag]
Ğərbiy hünərlər: [flag]en[/flag] [flag]fr[/flag] [flag]pt[/flag] [flag]ru[/flag] [flag]el[/flag]

User avatar
ego
Posts:4920
Joined:2004-12-06, 15:19
Real Name:Thanasis
Gender:male
Location:SX
Country:GBUnited Kingdom (United Kingdom)

Postby ego » 2008-01-11, 23:33

linguanima wrote:Ego would be enraged at the sight of Greek transliterated into Latin alphabet, and you won't get any help unless you put all the above into Greek script, mate.


May the sinless throw the first stone.. I use translitteration on MSN often. The problem is not the translitteration but the text's size :shock:

User avatar
Arcane
Posts:183
Joined:2007-02-20, 18:19
Gender:female
Country:DKDenmark (Danmark)

Postby Arcane » 2008-01-11, 23:35

Mag wrote:If somebody would like to translate for me quite a long text - it's a discussion of two people, I'd be very grateful as it's important for me. Thank you.


I hope you haven't hacked somebody's mail account :roll:

User avatar
ego
Posts:4920
Joined:2004-12-06, 15:19
Real Name:Thanasis
Gender:male
Location:SX
Country:GBUnited Kingdom (United Kingdom)

Postby ego » 2008-01-11, 23:44

After all it's copied from somewhere, so we cannot accuse for latin characters..

Anyway, I cannot promise anything. If I have time I'll read it and try to make a synopsis. There's no chance to translate it litterally, it would take hours and hours

Mag
Posts:7
Joined:2007-12-08, 22:54
Real Name:Mag
Gender:female
Location:none

Postby Mag » 2008-01-12, 0:26

Thank you even for trying!
Arcane, no I didn't hack anybody's email :)
And sorry for transliteration, if it'd have been written in Greek alphabet I'd try to translate it on my own using machine translations to get the idea of conversation,but if I'd tried to transliterate it to Greek it'd take me days (especially that they use latin laters in different ways to write greek texts :/ )
When I asked to translate I meant to give me the idea of what was their opinions ( I know it's long and it's be very hard to translate literally)
Thank you very, very much for any help!

Kyr
Posts:751
Joined:2004-07-03, 15:52
Real Name:Kyriakos
Gender:male
Location:Athens
Country:GRGreece (Ελλάς)

Postby Kyr » 2008-01-14, 16:48

with texts like this, you better use a translator, like this one:


http://www.otenet.gr/otenet/info/systran/

Mag
Posts:7
Joined:2007-12-08, 22:54
Real Name:Mag
Gender:female
Location:none

Postby Mag » 2008-01-14, 22:15

The thing is - machine translators work with Greek, but written with Greek alphabet :/
As I said - to rewrite it to be able at least get the idea of the text I'd have to spend weeks - interpreting all this "ι" "η" etc...knowing where they ment to use "υ" when they write "u" and where "ου" and so on...as I don't really know the language :(
And as far as I can see this one doesn't translate text written in latin letters :(
Thx anyway - it can be useful for the future!

Kyr
Posts:751
Joined:2004-07-03, 15:52
Real Name:Kyriakos
Gender:male
Location:Athens
Country:GRGreece (Ελλάς)

Postby Kyr » 2008-01-15, 0:09

Ok, I translitterated some part of this text... The rest of it maybe tomorrow.

1. Το προηγούμενο θέμα ήταν αρκετά βαρύ και είπα να αλλάξω ενότητα. Λοιπόν είναι πολλές οι περιπτώσεις που κάποια άτομα ξεκινούν μια σχέση αλλά δεν έχουν ξεκαθαρίσει μέσα τους ή και μεταξύ τους, τι είναι αυτό που περιμένει/αναζητά ο ένας στον άλλον με αποτέλεσμα να φτάνουν οι σχέσεις σε κάποιο κορεσμό και να μην πετυχαίνουν ποτέ το απόλυτο, εφόσον ποτέ δεν ξεκαθάρισε ο ένας στον άλλον ποιο ήταν αυτό το απόλυτο. Δώστε μου μια περιγραφή στο πώς αισθάνεστε αυτό το απόλυτο. Thanks!!!!
2. Αμάν μωρέ Μ., εσύ και οι ανησυχίες σου. Λοιπόν εγώ θα σου απαντήσω σε αυτό το θέμα. Όλα είναι μαλακίες. Και άσε αυτούς που το παίζουν άνετοι και μοντέρνοι και πολύ προχωρημένοι. Στην πραγματικότητα όλοι είμαστε αγκαλιτσες-φωτεινούληδες και μικροί πατατουφες και ΟΛΟΙ θέλουμε το απόλυτο, δηλαδή γουτσουγούτσου αγκαλίτσες, αγάπες και μελομακάρονα. Όλοι ξέρουν τι θέλουν. Δεν είναι αυτό το πρόβλημα. Το πρόβλημα βρίσκεται μέσα στο μυαλό μας, πυροδοτείται από άσχημες εμπειρίες, από βιώματα στο άμεσο περιβάλλον και από τις γρήγορες εναλλαγές που η σύγχρονη κοινωνία επιτάσσει με άμεσο ή έμμεσο τρόπο.
Οι σχέσεις λοιπόν δεν φτάνουν ποτέ σε κορεσμό. Διαφωνώ μαζι σου. Μια σχέση μπορεί να ανανεώνεται καθημερινά μέσα από μικρά και καθημερινά πράματα. Το μοναδικό πράμα που έχει αγγίξει το ζενίθ του κορεσμού είναι η βλακεία και το κόμπλεξ που βρίσκεται σε πάρα πολλούς (δυστυχώς).
Απόλυτο δεν νομίζω πως υπάρχει. Αλλά ούτε είμαι και υπέρμαχος της ιδέας ότι το μη χείρον βέλτιστον... Αν μπορούσα εγώ για μένα να προσδιορίσω τι είναι το απόλυτο... εεεχμμ.. θα έλεγα μάλλον μια σχέση στην οποία κάνουμε αυτό που αισθανόμαστε, λέμε αυτό που αισθανόμαστε και πράττουμε με γνώμονα τη δική μας ηθική και όχι βάσει της μόδας και της εποχής....
Βέβαια πέρα από τον ρομαντισμό και τους λοιπούς συναισθηματισμούς, κατά τη γνώμη μου για να πετύχεις ή μάλλον να πλησιάσεις στο απόλυτο θα πρέπει να μην υπάρχουν διαφορές με τον άλλον σε ζητήματα αξιών και κοινωνικού και μορφωτικού επιπέδου. Θεωρώ ότι μεγάλες αποκλίσεις σε αυτούς τους τομείς, είναι τροχοπέδη στην εξέλιξη μιας σχέσης...
Πάντως Μ., κλείνοντας αυτή τη μικρή μου έκθεση, έχω να πω πως αν είσαι σε σχέση και τα σκέφτεσαι αυτά για να δικαιολογήσεις άσχημες καταστάσεις, τέλειωσέ την από τώρα... μια ώρα αρχύτερα. Αν περνάς καλά δεν θα έχεις ανάγκη να ψάχνεσαι σε φιλοσοφικό επίπεδο. Σωστά;;; Μήπως το απόλυτο είναι όταν είσαι ήρεμος και δεν το φιλοσοφείς;;; Μήπως αυτή είναι η επιτομή του απολύτου;;; να ζει κανείς ή να μη ζει;;; περιμένω συνέχεια από εσένα....
1.Μην πυροβολείτε τον πιανίστα. Δύσκολα θα γινόμουν κράχτης του εαυτού μου ακόμα και αν είμαι στον προβληματισμό αυτό. Εκείνο που με απασχολεί είναι ότι δεν έχω πετύχει ζευγάρι το οποίο να νιώθει ότι είναι όλα καλά και τέλεια μετά από κάποια μεγάλη περίοδο σχέσης. Αυτό που σκέφτομαι σε κάθε περίπτωση είναι ότι αυτό που αναφέρει η Ελίνα ότι όλοι κατά βάθος είμαστε αγκαλίτσες-φωτεινούληδες και μικροί πατατούφες πιστεύω ότι είναι αυτό που κατασταλάζει σε ότι έχω αναφέρει νωρίτερα. Δηλαδή, όλοι θέλουμε να νιώσουμε ότι μας αγαπάνε και ότι αγαπάμε αλλά όταν το καταλάβουμε ότι συμβαίνει και το συνηθίσουμε τότε έχουμε φτάσει σε ένα κορεσμό των συνθηκών που ζητούσαμε.
Με λίγα λόγια όταν χαθεί το πάθος, τότε έχουν χαθεί και οι ιδανικές συνθήκες τις σχέσης. Και το άλλο είναι ότι αν η κατάλληλη σχέση είναι αυτή στην οποία ο καθένας εκφράζεται όπως θέλει και κάπως έτσι καταφέρνει να πέφτει ο ένας στα μάτια του άλλου. Αυτό συμβαίνει επειδή τα αγόρια κλασσικά είμαστε μεγάλοι κάφροι και όταν φαίνεται ο πραγματικός εαυτός μας και όχι ο καλός αγαπούλης τότε έχουμε πολύ κατώτερο επίπεδο επικοινωνίας από το αρχικό που είχαμε σε μια σχέση , και το σίγουρο είναι ότι στην επικοινωνία μας με φίλους γινόμαστε οι μεγάλοι πέφτουλες που κοιτάν τριγύρω επειδή έχουν ήδη μια καβατζωμένη κοπέλα για σχέση.
Εμένα προσωπικά αυτό με χαλάει. Δηλαδή θέλω να έχω μια σχέση που να ανανεώνεται από αμοιβαίες πράξεις και όχι να προχωράει διαρκώς στο ίδιο μοτίβο και ξαφνικά μια μέρα να έχει γίνει το καλημέρα και το καληνύχτα που λέμε ο ένας στον άλλο απλά και μόνο επειδή το κάνουν όλοι. Πιστεύω ότι στις ιδανικές συνθήκες μιας σχέσης είναι απόλυτα αναγκαία κάποια διπλωματία του ενός στον άλλον και σίγουρα να καταλαβαίνει ο ένας τι ενοχλεί τον άλλον. Περιμένω σχολιασμό ……….
2.Αγαπητέ μου, στην αγάπη δεν περιμένεις από τον άλλον να είναι όπως τον θες. Αν ήταν έτσι, θα κάναμε παραγγελία στο ίντερνετ το έτερον ήμισυ. Αυτό που περιμένεις είναι να σου φέρεται σωστά... και μια τέτοια συμπεριφορά δεν θα είναι απόρροια διπλωματίας του ενός πάνω στον άλλον, αλλά μια στάση ζωής που έχει φτιαχτεί στο βάθος του χρόνου και που στο μεγαλύτερο τις ποσοστό έχει δημιουργηθεί από την οικογένεια από την οποία προέρχεται.
Τώρα το πάθος στο οποίο αναφέρεσαι είναι μια άλλη υπόθεση. Το πάθος, η τρέλα και τα λοιπά έχουν να κάνουν με το ξεκίνημα. Είναι ο ενθουσιασμός και είναι ωραίος δεν λέω... αλλά μετά οι σχέσεις περνάνε σε άλλα επίπεδα, σίγουρα πολύ βαθύτερα και κάπου εκεί έρχεται και η αγάπη.
Αλλά μην ξεχνάς πως ο άνθρωπος είναι πολυδιάστατο ον, και επόμενο είναι να έχει όχι μόνο έναν ρόλο στη ζωή του, αλλά και πολλούς άλλους πέρα από αυτόν του ερωτικού συντρόφου. Αλλιώς συμπεριφέρεσαι όταν είσαι μόνος με την κοπέλα σου, αλλιώς όταν είστε με άλλους γύρω σου, αλλιώς αν βγεις βράδυ έξω μαζί της, αλλιώς αν είστε μόνο αντροπαρέα... δεν βρίσκω κάτι σε αυτό...
Βρε Μ., μην τα υπεραναλύεις όμως τόσο πολύ. Δεν κάνει καλό.... Έτσι κι αλλιώς, αν μια σχέση είναι να πάει καλά, θα πάει... Κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί τίποτα. Άποψή μου είναι πως τα πράματα είναι πάρα πολύ απλά, αλλά εμείς τα έχουμε κάνει να φαίνονται πολύπλοκα. Keep on grooving. Ό,τι είναι να ’ρθει, θε να ’ρθει, αλλιώς θα προσπεράσει. Εσύ κοίτα μόνο να τα έχεις καλά με τον εαυτό σου και να έχεις πίστη σε αυτόν, γιατί αυτό είναι το πιο σημαντικό.
Και να σου πω επίσης πως αυτό που λες ότι πρέπει να ξεκαθαρίζεις στον άλλον τι θες είναι μεγάλη σαχλαμάρα. Ξέρεις εσύ κανέναν να ανακοινώνει στον άλλο τι θέλει; Αυτά μόνο στον επαγγελματικό χώρο γίνονται. Καλό μου πρέπει να καταλάβεις πως αυτά τα πράματα δεν τα δηλώνεις και ούτε περιαυτολογείς, οι συμπεριφορές προκύπτουν!

Mag
Posts:7
Joined:2007-12-08, 22:54
Real Name:Mag
Gender:female
Location:none

Postby Mag » 2008-01-15, 0:57

Thank you so very much!
It's really important to me to understand their opinions - otherwise I wouldn't have bothered anyone!
Thank you for your time and effort to make it easier for me.

Kyr
Posts:751
Joined:2004-07-03, 15:52
Real Name:Kyriakos
Gender:male
Location:Athens
Country:GRGreece (Ελλάς)

Postby Kyr » 2008-01-15, 10:14

here's the rest of it..

1. Θα τα πάρω από την αρχή… Πες μου μια φορά που να παρήγγειλες κάτι από το ίντερνετ και όταν ήρθε, να ήταν ακριβώς έτσι όπως το ήθελες και όπως το είχες δει στη διαφήμιση. Είμαι σίγουρος ότι δεν έχει συμβεί ποτέ. Οπότε και η μητέρα φύση προέβλεψε να επιλεγούμε το κάθε τι με βάση το νομό τις σχετικότητας. Άρα, αν κάτι το θεωρείς καλό και ωραίο, είτε είναι αυτό συμπεριφορά, είτε χαρακτηριστικό του προσώπου και του σώματος, σίγουρα σε έλκει και με αυτή την προοπτική επιλέγεις άτομο/ σύντροφο/ κατοικίδιο….. Υπάρχει και η προοπτική του συνοικεσίου που δεν ισχύει για την περίπτωση του κατοικίδιου (μέχρι στιγμής τουλάχιστον). Φτάνοντας λοιπόν στο σημείο που μιλάμε για την αγάπη, δεν καταλάβαινα γιατί πρέπει να έχει εξαφανιστεί το πάθος και να μην εμφανιστεί σαν μέρος αυτής.
Μου φαίνεται απίθανο να αγαπήσεις ένα άτομο αν πρώτα δεν φας κόλλημα και ενθουσιασμό από κάποια στοιχεία του, τα οποία γίνονται εμφανή κατά την διάρκεια του αρχικού πάθους σου με αυτό. Με τι δική σου λογική το βάθος χρόνου διώχνει το πάθος, φέρνει την αγάπη και ο Johnny Walker ακόμα έρχεται. Μπαααα…. Κατά την ταπεινή μου άποψη, αν χαθεί το πάθος και η αγωνία του πότε (; ) θα δεις τον άνθρωπό σου σίγουρα χάνεται και το ενδιαφέρον για να τον δεις, άρα “your love is gone” . Βεβαία αν περιγράψεις σαν αγάπη κάτι πολύ χαλαρό και απαλά αισθησιακό (ελληνιστί γνωστό και ως ξενέρωμα!) τότε μάλλον συνηθίζεις σε πολύ χαλαρούς τρόπους ζωής και συμβίωσης οπότε σε αυτή τη φάση σε παραδέχομαι, ισχύει η άποψή σου.
Πάμε τώρα στη φάση τις συμπεριφοράς: Σκέψου ότι είναι όλα καλά στη σχέση σου με το αγόρι, το οποίο έχει αρκετούς φίλους και φίλες και βέβαια θέλει να είναι διαρκώς μαζί σου και να συμμετέχεις σε οτιδήποτε συμμετέχει και εκείνος. Αν οι αγαπητοί φίλοι του αγοριού σου αρχίσουν να κολλάνε σε διαφορές κοπελίτσες σε φάση που είστε όλοι μαζί έξω, και περπατάτε, και πολύ απλά το αγόρι σου αντί να τους φτύσει και να τους την πει, γυρίσει και χαμογελάσει στις κοπέλες. Εσύ θα ενοχληθείς; Ναι η όχι; Γιατί, σκέψου από την μια ότι το αγόρι σου δεν κόλλησε σε κάποια κοπέλα αντιθέτως παρέμεινε σιωπηλός, αλλά χαμογέλασε για να μην την σπάσει στους φίλους του.
Στη συγκεκριμένη φάση έχουν ενοχληθεί όλες οι πλευρές γιατί οι φίλοι έχουν χάσει έναν ένθερμοι υποστηρικτή που θα τους βοηθούσε να βρουν κοπέλα, ενώ εσύ έχεις χάσει την εμπιστοσύνη σου απέναντί του, αφού πιστεύεις ότι αν βγει μόνος του το πρώτο πράγμα που θα κάνει θα είναι να χαμογελά στις κοπελίτσες….(αν έχεις διαφορετική άποψη θα ήθελα να το ξέρω ). Οπότε το πολυδιάστατο ον που μου αναφέρεις σκέψου ότι για κάθε του διάσταση έχει και μια διαφορετική οπτική και σίγουρα το ίδιο το άτομο προσπάθησε να ικανοποιήσει τους πάντες με αποτέλεσμα να δυσαρεστήσει τους πάντες.
Οπότε επιστρέφοντας στο αρχικό ερώτημα, όταν ξεκινάει ένα αγοράκι σχέση με μια κοπελίτσα, θα ήταν χρήσιμο να της αναφέρει το τι άτομα τον περιβάλλουν(πχ φίλοι, οικογένεια, κτλ.) και να εξηγεί στην κοπέλα του, τους ρόλους που πρέπει να ενσαρκώνεται απέναντι τους, ώστε να καλύπτει τα νώτα τους πριν αυτές οι καταστάσεις έρθουν, η απλά να ξεκινήσει τη σχέση και ό,τι βρέξει χιονίσει;
2. Τρικυμία εν κρανίω έχεις;;; Μ. πολλά τα ερωτήματά σου... Ποιο πάθος και αγωνία για το ΠΟΤΕ (; ) θα δεις τον άλλον;;; Δηλαδή για πες μου... αν συζείς με τον άλλον, τι αγωνία να έχεις;; Θα τον δεις σίγουρα όταν γυρίσεις από τι δουλειά σου!!! χαχαχα!!! Και γιατί παρακαλώ το να είσαι χαλαρός είναι ξενέρωμα;;; Η ουσία νομίζω σε μια σχέση, είναι να είσαι ήρεμος και να περνάς ωραία. Εγώ το πάθος και την ένταση θέλω να την βρίσκω αλλού και όχι από την αγωνία για το ΑΝ θα φάω κέρατο, ΑΝ θα βγει με τους φίλους του, ΑΝ θα φλερτάρει με άλλες, ΑΝ ΑΝ ΑΝ ΑΝ.... ΑΝ θέλει να το κάνει, πολύ απλά θα το κάνει.
Καμία σημασία δεν έχει αν θα είμαι εγώ εμπροστά, ή οι φίλοι του, ή όλοι μαζί. Νομίζω πως έχεις κολλήσει πολύ στο σεξουαλικό και ανταγωνιστικό κομμάτι ανάμεσα σε ένα ζευγάρι. Sorry Μανωλάκη που θα σε στενοχωρήσω, αλλά την ένταση και το πάθος δεν νομίζω πως τα συντηρείς αν τον άλλον τον έχεις στην τσίτα με τις γνωστές ποταπές μεθόδους του στιλ "ανά πάσα στιγμή μπορώ να είμαι με άλλον". Εγώ επιμένω πως τα πράματα έρχονται και φανερώνονται στο βάθος του χρόνου, σταδιακά, βήμα-βήμα... όπως θες πες το. Δεν χρειάζεται να δηλώνεις τίποτα... είναι ανώφελο. Επιπλέον, δεν είμαστε 10 χρονών. Θέλω να πιστεύω πως το τι προθέσεις έχει κάποιος απέναντί μας, μπορούμε να το ψιλοκαταλάβουμε... αλλά αυτά είναι ΚΑΙ αμοιβαία, μυαλό έχουμε, εμπειρίες έχουμε.
Το ενδεχόμενο να μας κοροϊδεύουν πάντα υπάρχει και μπορεί να πληγωθούμε και να θυμώσουμε, αλλά και πάλι πιστεύω τίποτα δεν πάει χαμένο. Εγώ αυτό που σου είπα από την αρχή είναι πως θεωρώ ότι σχέσεις άνευ ουσίας δεν έχουν λόγο ύπαρξης, γιατί η ζωή είναι πολύ μικρή για να τι χαραμίζουμε για το τίποτα. Πιστεύω πως το κοιτάς από λάθος οπτική γωνία το όλο θέμα...Κοιτάς λίγο ανταγωνιστικά το θέμα ερωτικού συντρόφου και φίλων. Εγώ Μ. δεν πιστεύω πως αν κάποιος βγει μόνος του με τους φίλους (είτε ο άντρας, είτε η γυναίκα) αυτό είναι casus belli. Ίσα Ίσα που για να είναι μια σχέση υγιής, πρέπει να αφήνεις και τον άλλο να αναπνεύσει. Πρέπει να είσαι με κάποιον επειδή σε θέλει και όχι επειδή σε φοβάται.
1.Όπα όπα, χαλαρά, αν συζείς με κάποιον δεν είσαι στα όρια της σχέσης αλλά στα όρια του δεσμού οπότε δεν συζητάμε για κάποιο άτομο που γνώρισες και λες τώρα είμαι καλά. Γιατί βασικά αυτές τις συνθήκες είναι που διερωτώμαι (στο θέμα του scrapbook). Άρα αναφέρομαι στη φάση που γνωρίζεις ένα άτομο και σιγά σιγά προχωράς μαζί του. Αν συζείς με κάποιο άτομο το πιο πιθανό είναι να έχεις πάρει αποφάσεις για πολλά και να ξέρεις ότι όταν γυρίσει στο σπίτι το ένα άτομο από τα δυο θα ακούσει το άλλο να του φωνάζει “Darling!!!” και κάτι θα ψήνεται στο φούρνο ενώ ο αγαπητός σκύλος σου (εν τη αυτή περιπτώσει ο Μάνου θα φερνει τις παντόφλες). Rollback….. Γνωρίζεις ένα άτομο, από εκεί και μετά τι γίνεται;
θεωρείς δεδομένο ότι είναι όλα τέλεια και δεν θα υπάρχει καμιά ένταση στη σχέση σου. Γιατί πίστεψέ με αν θα υπάρχει στην επικοινωνία σου με αυτό το άτομο, ένταση, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα υπάρχει αργότερα πάθος και ένταση εκεί που εσύ όπως μου λες τι βρίσκεις. Και αν υποθέσουμε ότι το άτομο με το οποίο βρίσκεσαι συνηθίζει να κάνει πολλές και παράλληλες σχέσεις στη ζωή του, εσύ θα ξεκινήσεις μια σχέση αγνοώντας το καθετί και θα πεις “έλα μωρέ και τι έγινε αν αύριο θα σέρνω εγώ τον Αι Βασίλη και όχι ο Ρούντολφ (βάσει κεράτου μιλάμε πάντα)”. Στο θέμα του ανταγωνισμού δεν πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχει ανταγωνισμός αλλά είμαι της άποψης υπέρ του ευγενούς συναγωνισμού.
Δηλαδή να ανανεώνει το ζευγάρι τη σχέση με τρόπους που να εκπλήσσουν ευχάριστα ο ένας τον άλλο και όχι να περιμένουν από κάτι ανιαρό που σιγά σιγά προχωράει να το ονομάζουν σχέση. Π.χ. οι γλυκές εκπλήξεις και οι αλλαγές τοπίων, φίλων, καταστάσεων πάντα εμπνέουν κάτι πολύ ωραίο και διαφορετικό σε μια σχέση. Σε καμιά φάση δεν αναφέρομαι στο σεξουαλικό, απλά σκέψου ότι όπως μου λες ότι στο βάθος του χρόνου φανερώνονται οι σχέσεις, και φτάνεις σε μια φάση που ενώ σου φανερώνεται σιγά σιγά μια όμορφη σχέση, ξαφνικά βλέπεις μια κατάσταση που σου χαλάει όλη την εικόνα. Εκεί τι λες; Εγώ έχω εμπειρίες και αυτό αποκλείεται να συμβαίνει. Σίγουρα όχι, και η λογική ενός ατόμου που δεν είναι 10 χρονών είναι σίγουρα τις φάσεις ότι πρέπει να γνωρίσεις ένα άτομο σε ακραίες καταστάσεις για να ξέρεις συμπεριφορές και αντιδράσεις στις μέτριες καταστάσεις.
Αλλά έλα που αυτό δεν γίνεται αν δεν ψάξεις τη σχέση σου εν καιρώ και απλά την αφήσεις να δεις που θα πάει και αν θα πάει. Τέλος θέλω να πω ότι δεν είναι η δική μου πλευρά που πιστεύω ότι είναι ανταγωνιστική στη σχέση , αλλά η πλευρά των φίλων που εμφανίζεται ανταγωνιστική απέναντι σε μια κοπέλα π.χ. η οποία έρχεται να κλέψει τον ελεύθερο χρόνο του φίλου που ήξερε η παλιοπαρέα εδώ και τόσα χρόνια…. Όπως λες η ζωή είναι πολύ μικρή για να τι χαραμίζουμε και εγώ θα συμπληρώσω, ότι είναι πολύ μικρή για να την χαραμίζουμε σε άσκοπες σχέσεις που γίνονται χωρίς να υπάρχουν τα θεμέλια για αυτές.
2.Μ. τι πίνεις και δεν μας δίνεις;; Νομίζω ήρθε η ώρα να χωρίσεις... έχεις λαλήσει τελείως. Δεν το συζητώ... Εγώ γενικά όταν ξεκινώ μια σχέση, δεν κάθομαι να τα αναλύω τόσο πολύ τα πράματα. Αν είμαι με τον άλλον και τα περνάω καλά, τότε όλα πάνε καλά. Αν δεν πάνε καλά, τότε πάμε παρακάτω. Αν αυτό το άτομο πάλι, κάνει πολλές και παράλληλες σχέσεις και εσύ ΔΕΝ το ξέρεις, τότε κάποια φάση θα φανούν όλα. Αν το ξέρεις και συνεχίζεις, το κρίμα στο λαιμό σου. Κανείς δεν σου φταίει για κάτι που ξέρεις. Αν οι φίλοι σου έχουν παράπονο που η κοπέλα σου κλέβει τον ελεύθερο χρόνο, τότε πες τους πως τους αγαπάς πολύ αλλά αυτή την περίοδο έχεις τρομερές σεξουαλικές ανάγκες και θες να απαυτώνεσαι όλη την ημέρα. Αμάν μωρέ Μ.!!! Μήπως να ξεκινήσεις τα ελαφρά ναρκωτικά;; Μπορεί να σε βοηθήσουν...
1.Η αλήθεια είναι ότι δεν χρειάζεται να πιω κάτι για να πάψω να είμαι νηφάλιος, σε αυτό είμαι χαρισματικός, μπορώ να παραλογιστώ σε πλήρη νηφαλιότητα. Αυτό που ήθελα να σε ρωτήσω Ελίνα όταν ξεκινάς την κάθε σχέση σου είναι, αν περνάς το κατώφλι τις πόρτας άνετα , γιατί βλέπω να μην σε απασχολεί κάτι το οποίο απασχολεί σε τεράστιο ποσοστό τον αντρικό πληθυσμό. Είναι η λεγόμενη ασθένεια ταρανδισμός η οποία έχει την τιμητική της κάθε Χριστούγεννα, όχι λόγω ελκήθρου , απλά επειδή αναπολούμε(είτε αναλογιζόμαστε!) πόσο ψηλά είχε φτάσει το κέρατο μέσα στην χρονιά που πέρασε(η λεγόμενη απογραφή !). Πιστεύω ότι είσαι η ιδανική κοπέλα για σχέση γιατί αγνοείς (εκούσια) τον κάθε προβληματισμό και απλά πας παρακάτω.
2.Αγάπη μου καλή, φροντίζω πριν περάσω το κατώφλι αυτής της πόρτας να έχω βολιδοσκοπήσει λίγο την κατάσταση. Από εκεί και πέρα, παίρνεις το ρίσκο. Επιπλέον έχω να συμπληρώσω, πως αν κάποιος με κερατώσει αυτό δεν σημαίνει πως με προσβάλλει κιόλας. Όπως λέει και ο φίλος μου ο Νίτσε, κανείς δεν μπορεί να σε προσβάλει και να σε πληγώσει χωρίς τη συγκατάθεσή σου. Λοιπόν, αν κάποιος με κερατώσει και το μάθω, απλά τα μαζεύω και φεύγω αξιοπρεπώς. Στην τελική, αν φας κέρατο δεν φταις εσύ. Αν όμως το τρως, το ξέρεις και κάθεσαι, τότε στο καλό και να μας γράφεις. Είσαι άξιος τις μοίρας σου... Αμάν μωρέ Μ.!!!! Εγώ λοιπόν, έχω να σου πω πως δεν σκέφτομαι έτσι. Προφανώς στις ηλικίες που είμαστε, όταν γνωρίζουμε κάποιον δεν τον παίρνουμε κατευθείαν από τη μαμά του. Προφανώς και έχει κάποιο παρελθόν, και πολύ πιθανό τον καιρό που τον/την γνωρίζεις να είναι στα "τελειώματα". ΚΟΥΛΑΡΕ!!! Η αλήθεια πάντα λάμπει στο τέλος !!!! Φιλάκια.. πάω να φάω (είμαι και στη δουλειά βλέπεις ) χαχαχα

User avatar
ego
Posts:4920
Joined:2004-12-06, 15:19
Real Name:Thanasis
Gender:male
Location:SX
Country:GBUnited Kingdom (United Kingdom)

Postby ego » 2008-01-15, 12:08

Χαρά στην υπομονή σου.. Αφού το διάβασες που το διάβασες, δεν της λες και τι λέει; :P

Kyr
Posts:751
Joined:2004-07-03, 15:52
Real Name:Kyriakos
Gender:male
Location:Athens
Country:GRGreece (Ελλάς)

Postby Kyr » 2008-01-15, 12:26

Kala. to symperasma kata ton mhxaniko metafrasti einai: "In final, if you eat horn you are not to blaim you." :lol: :P

User avatar
linguanima
Posts:886
Joined:2007-04-01, 10:20
Real Name:Alexander Ding
Gender:male
Location:London
Country:GBUnited Kingdom (United Kingdom)

Postby linguanima » 2008-03-16, 12:44

Can anyone write down the lyrics of this song for me please? Thanks!

http://www.youtube.com/watch?v=57I5x59JoNY

I only understood 'Σ'αγαπώ' and 'Γράμματα σου να μου στέλνεις'.
Şərqiy hünərlər: [flag]ug[/flag] [flag]tr[/flag] [flag]ar[/flag] [flag]fa[/flag] [flag]mn[/flag]
Ğərbiy hünərlər: [flag]en[/flag] [flag]fr[/flag] [flag]pt[/flag] [flag]ru[/flag] [flag]el[/flag]

Kyr
Posts:751
Joined:2004-07-03, 15:52
Real Name:Kyriakos
Gender:male
Location:Athens
Country:GRGreece (Ελλάς)

Postby Kyr » 2008-03-17, 19:07

- Ήρθα να σου πω αντίο, γιατί το πρωί θα φύω
γιατί το πρωί θα φύω, ήρθα να σου πω αντίο

- Φεύγεις και ως την Κυριακή θα ‘σαι ντυμένος στο χακί
θα ‘σαι ντυμένος στο χακί, φεύγεις και ως την Κυριακή

- Γράμματα σου να μου στέλνεις και δικά μου θα λαβαίνεις
και δικά μου θα λαβαίνεις, γράμματα σου να μου στέλνεις

- Που θα φύγεις και τα βράδια θα’ ναι η καρδιά μου άδεια
θα’ ναι η καρδιά μου άδεια, Που θα φύγεις και τα βράδια

- Αφού υποχρεωτικό είναι το στρατιωτικό
είναι το στρατιωτικό, αφού υποχρεωτικό

- Στην καρδιά μου έχω μεράκι που θα φύγεις φανταράκι
που θα φύγεις φανταράκι, στην καρδιά μου έχω μεράκι

- Περίμενε μ‘ ώσπου ν’ απολυθώ, μα ‘γω θα σ’ αγαπώ
λυθώ μα ‘γω θα σ’ αγαπώ, περίμενε μ‘ ώσπου ν’ από-

- Σ’ αγαπώ και θα σε περιμένω να γενούμε ταίρι
μένω να γενούμε ταίρι, σ’ αγαπώ και θα σε περι-

- Φεύγω και σ’ αποχαιρετώ αλλά τσι μέρες θα μετρώ
αλλά τσι μέρες θα μετρώ, φεύγω και σ’ αποχαιρετώ........


Taken from here: http://www.musicheaven.gr/html/modules. ... yword=Army

[note: "φύω" = φύγω]

User avatar
linguanima
Posts:886
Joined:2007-04-01, 10:20
Real Name:Alexander Ding
Gender:male
Location:London
Country:GBUnited Kingdom (United Kingdom)

Postby linguanima » 2008-03-18, 10:15

Thanks, Kyr! But it looks somewhat dialectal and there is a bit of a play on words. Could I please get the translation?
Şərqiy hünərlər: [flag]ug[/flag] [flag]tr[/flag] [flag]ar[/flag] [flag]fa[/flag] [flag]mn[/flag]
Ğərbiy hünərlər: [flag]en[/flag] [flag]fr[/flag] [flag]pt[/flag] [flag]ru[/flag] [flag]el[/flag]

Kyr
Posts:751
Joined:2004-07-03, 15:52
Real Name:Kyriakos
Gender:male
Location:Athens
Country:GRGreece (Ελλάς)

Postby Kyr » 2008-03-19, 15:36

- Ήρθα να σου πω αντίο, γιατί το πρωί θα φύω
- I came to say to you good bye, because tomorrow morning I am leaving
γιατί το πρωί θα φύω, ήρθα να σου πω αντίο
- , because tomorrow morning I am leaving, I came to say to you good bye

- Φεύγεις και ως την Κυριακή θα ‘σαι ντυμένος στο χακί
- You are leaving, and till Sunday you’ ll be dressed in khaki
θα ‘σαι ντυμένος στο χακί, φεύγεις και ως την Κυριακή
you’ ll be dressed in khaki, you are leaving, and till Sunday

- Γράμματα σου να μου στέλνεις και δικά μου θα λαβαίνεις
- Keep sending your letters to me, and you’ll be receiving my own
και δικά μου θα λαβαίνεις, γράμματα σου να μου στέλνεις
and you’ll be receiving my own, keep sending your letters to me

- Που θα φύγεις και τα βράδια θα’ ναι η καρδιά μου άδεια
- That you are going to leave [or maybe “where are you going”], and my heart will be empty at nights
θα’ ναι η καρδιά μου άδεια, Που θα φύγεις και τα βράδια
- my heart will be empty at nights, that you are going to leave [or maybe “where are you going”],

- Αφού υποχρεωτικό είναι το στρατιωτικό
- Since the military (service) is obligatory
είναι το στρατιωτικό, αφού υποχρεωτικό
- is obligatory, since the military (service)

- Στην καρδιά μου έχω μεράκι που θα φύγεις φανταράκι
- In my heart I have anxiety that you are leaving, little soldier.
- που θα φύγεις φανταράκι, στην καρδιά μου έχω μεράκι
- that you are leaving, little soldier, in my heart I have anxiety

- Περίμενε μ‘ ώσπου ν’ απολυθώ, μα ‘γω θα σ’ αγαπώ
- Wait for me till I am discharged, but as for me I will (always) love you
- λυθώ μα ‘γω θα σ’ αγαπώ, περίμενε μ‘ ώσπου ν’ από-
- charged, but as for me I will (always) love you, wait for me till I am dis-

- Σ’ αγαπώ και θα σε περιμένω να γενούμε ταίρι
- I love you, and I will wait for you to become a couple.
μένω να γενούμε ταίρι, σ’ αγαπώ και θα σε περι-
-ait for you to become a couple, I love you, and I will w-

- Φεύγω και σ’ αποχαιρετώ αλλά τσι μέρες θα μετρώ
- I am leaving and I am greeting you, but I will be counting the days.
αλλά τσι μέρες θα μετρώ, φεύγω και σ’ αποχαιρετώ........
- but I will be counting the days, I am leaving and I am greeting you…….


notes: "φύω" = φύγω, φαντάρος = στρατιώτης = soldier (Venetian “fantaria” < Italian “fanteria” < Spanish “infanteria”. –ακι = diminutive suffix. φανταράκι (το) = little soldier. “το στρατιωτικό» means the military service (or «η στρατιωτική θητεία»). Μεράκι < demotic word from turkish “merak”, means usually an interest in doing something (like a hobby), but also means sorrow, or care / anxiety about something/ someone.

User avatar
linguanima
Posts:886
Joined:2007-04-01, 10:20
Real Name:Alexander Ding
Gender:male
Location:London
Country:GBUnited Kingdom (United Kingdom)

Postby linguanima » 2008-03-21, 6:53

Ευχαριστώ πολύ! :D

But do the words still make sense when split? Like in,

λυθώ μα ‘γω θα σ’ αγαπώ, περίμενε μ‘ ώσπου ν’ από-

and in

μένω να γενούμε ταίρι, σ’ αγαπώ και θα σε περι-.
Şərqiy hünərlər: [flag]ug[/flag] [flag]tr[/flag] [flag]ar[/flag] [flag]fa[/flag] [flag]mn[/flag]
Ğərbiy hünərlər: [flag]en[/flag] [flag]fr[/flag] [flag]pt[/flag] [flag]ru[/flag] [flag]el[/flag]

Kyr
Posts:751
Joined:2004-07-03, 15:52
Real Name:Kyriakos
Gender:male
Location:Athens
Country:GRGreece (Ελλάς)

Postby Kyr » 2008-03-21, 16:12

No, they don't make any sense splitted. It's only for rhyming purpose.I first understood these sentences when I saw them written.

User avatar
il mare
Posts:37
Joined:2007-04-01, 22:44
Real Name:alexandre roig bofarull
Gender:male
Location: TARRAGONA
Country:ESSpain (España)

translation

Postby il mare » 2008-03-21, 21:16

In a bottle of shampoo, the label in greek says "ξυπνλήστε την ζωντάνια των μαλλιών σας και δώστε τους δύναμη και λάμψη με το σαμπουάν...." is the word τους right?, or should be written "δώστε τα δύναμη...." because τα is neuter plural?
Ευχαριστώ πολύ.

User avatar
Babelfish
Posts:4444
Joined:2005-07-21, 12:00
Gender:male
Location:רחובות
Country:ILIsrael (ישראל / إسرائيل)
Contact:

Postby Babelfish » 2008-03-22, 13:24

I'm not 100% sure, but I believe τους is correct here because it is the indirect object of the verb δώστε: "give to them (=the hair) liveness and brilliance...". τα would be the direct object.
Native languages: Hebrew (he) & English (en)
My language pages: http://babelfish.50webs.com/

מן המקום בו אנו צודקים לא יפרחו לעולם פרחים באביב (יהודה עמיחי)
From the place where we are in the right, flowers will never grow in the spring (Yhuda Amihay)


Return to “Greek (Ελληνικά)”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests