Postby Pink Fairy » 2006-11-17, 12:03
Rødgrød skal være sådan her, tæt af bær, intens og absolut ikke for stiv. Man kan brugge mange slas bær. Der findes mange typer hindbær/brombær, og jeg har brugt bade jorbær, hindbær, tay bær, loganbær og gule hindbær. Jo flere solbær, jo mere intens smag.
Kom bær og vand I en gryde, kog op og lad det koge I 5 min., til bærrene er bløde. Rør sukker og udrørt majsstivelse i. Kog det igennem I 5 min. Smag til, det skal være sødt, men ikke for meget, der skal også være plads til knasesukker. Rør forsigtigt hindbærrene i.
Hæld grøden op I en skål, og drys overfladen med en spsk sucker samt de flækkede mandler.
Server med knasesukker or fløde.
TIL 4 PERSONER
500 g blandede sommerbær, solbær, ribs, jordbær osv.
3 dl vand
250-300 g sukker
1 spsk majsstivelse, rørt ud i ½ dl vand
200 g hindbær
1 spsk sukker
3 spsk smuttede, flækkede mandler
Last edited by
Pink Fairy on 2006-11-17, 12:21, edited 1 time in total.