Can you correct please???

Moderator: france-eesti

User avatar
jsami33
Posts: 23
Joined: 2007-08-06, 15:55
Real Name: jsami33
Gender: male
Location: Helsinki
Country: FI Finland (Suomi)

Can you correct please???

Postby jsami33 » 2011-07-13, 12:45

Szia,

I will try to repeat with my own words what I have read in my hungarian book(s) and I hope someone of you can correct my mistakes and give me some feed back.

A magyar tankönyvemben szól van két családasról. Egy magyar család és egy finn család. A finn család jön meglátogatni a magyar családhoz. Ők repülőgéppel a Magyarorzágon utaznak és a magyar család apája már várja a Budapesti repülőteren. Tart sokáig, amig a vendékek jönnek repülőgépből. Repülőgeptól autobusszal a repülőtér épületéhez mennek. Azuton útlevélvizsgálatba és vámba mennek. Majd a bőröndjeiket várjak. Végre a bőröndjeik jönnek is a finnek találkoznak a házigazdájáiket a repülőtér csarnokaban. Majd minden házamegy. Taksin mennek. Utas nem tart sokáig, csak néhany perc. Minden örül, hogy vendégek végre itt vannak.

A magyar család lakik egy nagy lakásban a város központaban. A lakásban hat szoba van. Két hálószoba, egy kicsi konyha, egy nagy fürdőszoba, egy nagy nappali, egy vendégszoba, ami is dolgozószoba van.

User avatar
axaxaxasz mlö
Posts: 355
Joined: 2007-12-18, 20:35
Gender: male
Country: HU Hungary (Magyarország)
Contact:

Re: Can you correct please???

Postby axaxaxasz mlö » 2011-07-14, 10:09

A magyar tankönyvemben két családról van szó. Egy magyar (családról) és egy finn családról. A finn család jön meglátogatni a magyar családot./A finn család látogatóba jön a magyar családhoz. (Ők) repülőgéppel utaznak/érkeznek Magyarországra és az apa a magyar családból már várja őket a budapesti repülőtéren. Sokáig tart, amíg a vendégek kiszállnak a repülőgépből. A repülőgéptől busszal a repülőtér épületéhez mennek. Azután útlevélvizsgálatra és vámvizsgálatra mennek. Majd a bőröndjeiket várják. Végre a bőröndök/bőröndjeik is megjönnek és a finnek találkoznak a házigazdájukkal a repülőtér csarnokában. Majd együtt mennek a vendéglátó családhoz/a vendéglátó család lakásához. Taxival mennek. Az út nem tart sokáig, csak néhány perc(ig). Mindenki örül, hogy a vendégek végre itt vannak.

A magyar család egy nagy lakásban lakik a város központjában. A lakásban hat szoba van. Két hálószoba, egy kicsi konyha, egy nagy fürdőszoba, egy nagy nappali és egy vendégszoba, ami dolgozószoba is.


Notes:
1. Adjectives are with minuscule: budapesti repülőtér
2. Mindenki hazamegy - it means, that everybody goes to his/her own home.


Return to “Hungarian (Magyar)”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest