Aszevs danske sproghjørne

Moderator: Mulder-21

User avatar
pasalupo
Posts: 908
Joined: 2005-08-01, 11:19
Real Name: Wolfgang
Gender: male
Location: Jutlando (DK)
Country: DK Denmark (Danmark)

Postby pasalupo » 2006-04-29, 21:04

dansktimer (skrevet i to ord anses som anglicisme og forkert).

Netaviser: Du kan prøve disse tjenester. De koster ikke noget:
http://www.politiken.dk
http://www.berlingske.dk
http://www.jp.dk

Du kan se (udvalgte) tv-udsendelser her:
http://www.dr.dk
http://www.tv2.dk
http://www.weekendavisen.dk/apps/pbcs.dll/article?AID=/20060203/KULTUR/601130301

God fornøjelse.
Gentles do not reprehend.

User avatar
Aszev
Posts: 702
Joined: 2005-04-22, 20:57
Gender: male
Country: SE Sweden (Sverige)

Postby Aszev » 2006-06-29, 17:28

Nå har jeg været i Stockholm før at hente min søster, det kom hjem fra USA. I bilen læste jeg i min bog om dansk, men også i min italienske ordbog, fordi jeg ville lære grammatikken lidt bedre. Nå synes jeg at jeg kan grunden. I går endrede jeg også min firefox-weblæser til dansk, fordi jeg troede at jeg ville lære mere hvis jeg gjorde det. Jeg her begyndt at lyssne på dansk webradio. Jeg liger det, men jeg finder det lidt svært at høre hvad de siger egentlig. Jeg tror at det er på grund af det danske stød, men jeg er ikke helt sikker på det. Måske er det fordi de taler meget rappere end hvad jeg er vant til. Måste er det bægge to. Jeg håber at jeg vil blive bedre på at skrive dette sprog, fordi jeg her fortsat visse problemer med det. Det var alt for nå, jeg håber at det var godt.

~Aszev

User avatar
pasalupo
Posts: 908
Joined: 2005-08-01, 11:19
Real Name: Wolfgang
Gender: male
Location: Jutlando (DK)
Country: DK Denmark (Danmark)

Postby pasalupo » 2006-07-03, 8:37

Aszev wrote:Nu har jeg været i Stockholm for at hente min søster, som kom hjem fra USA. I bilen læste jeg i min bog om dansk, men også i min italienske ordbog, fordi jeg ville lære grammatikken lidt bedre. Nu synes jeg at jeg [s]kan grunden[/s]. I går ændrede jeg også min firefox-browser til dansk, fordi jeg troede at jeg ville lære mere hvis jeg gjorde det. Jeg har begyndt at lytte til dansk webradio. Jeg kan lide det, men jeg finder det lidt svært at høre hvad de egentligt siger. Jeg tror at det er på grund af det danske stød, men jeg er ikke helt sikker på det. Måske er det fordi de taler meget hurtigere end hvad jeg er vant til. Måske er det bægge dele. Jeg håber at jeg vil blive bedre på at skrive dette sprog, fordi jeg her fortsat visse problemer med det. Det var alt for nu, jeg håber at det var godt.

~Aszev


Hej Aszev,
ja - det går da allerede meget fint.
Jeg har streget noget ud. Jeg tror, man vil hellere sige noget med "jeg kan det væsentlige" eller "jeg behersker grundlaget".
Der findes en netkanal som hedder DR Litteratur. Hvis du har teksten ved siden af, kan du følge med oplæsningen og vænne dig til den danske måde at udtale ordene på.
God fornøjelse!
Gentles do not reprehend.


Return to “Danish (Dansk)”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest