TAC 2017 - Elaine (EL, SQ, KA)

This forum is for the Total Annihilation Challenge. See the sticky thread for more information.

Moderators:''', Forum Administrators

User avatar
Multiturquoise
Language Forum Moderator
Posts:4169
Joined:2011-10-10, 17:12
TAC 2017 - Elaine (EL, SQ, KA)

Postby Multiturquoise » 2017-02-14, 23:08

I'm a bit late, but this is my TAC thread.

[flag=]el[/flag] Greek
Current level:
Grammar: C1, Speaking: A2, Understanding: A1.
Goal: Grammar: C2, Speaking: B2, Understanding: B2.
I've been studying it at university and because of that I'm working to improve my knowledge. I can have basic conversations with people. I was interested in this language since 2010-11 and eventually started to learn it in 2012.

[flag=]sq[/flag] Albanian
Current level:
Grammar: A2, Speaking: A1, Understanding: A0.
Goal: Grammar: C1, Speaking: B2, Understanding: B1.
I decided to brush up on my Albanian since Albania is a neighbouring country of Greece. I've already started a long (but not that long) time ago to learn this language.

[flag=]ka[/flag] Georgian
Current level:
Grammar: B1, Speaking: A2, Understanding: A0
Goal: Grammar: C1, Speaking: B1, Understanding: A1
I've been learning this language since 2009. I was first fascinated by its alphabet and then I had decided to learn the language as well as the alphabet.

That's enough for now. See you later! :)
native: (tr)
advanced: (en) (el)
intermediate: (fr) (ka)
focus: (de) (sl) (hr)

User avatar
Michael
Posts:7126
Joined:2009-07-21, 3:07
Real Name:Mike
Gender:male
Location:Oak Park, IL
Country:USUnited States (United States)

Re: TAC 2017 - Elaine (EL, SQ, KA)

Postby Michael » 2017-02-15, 2:11

Pek güzel diller arasında bir çeşit, seninki! Arnavutça için ne ders kitapları kullanacağı tasarlıyorsun? Yakın gelecekte ben de Arnavutça çalışmama döneceği tasarlarım.

Yunanca kabiliyetimi yeniden canlandırmaktan kullandığım kitap için bir Anki sözdestesi yapmaktayım. Kitabın 1982'deki imlâ düzeltmesinden önce yayınlattığı gibi, kitaptaki öğretilmiş dil "çokton yazımı"nda (πολυτονικό σύστημα) gösterilir. Rumca (δημοτική) öğretilmiş olmasına rağmen, faydalı bir dayanak olabilir. Καθαρεύουσα ile ilgileneceksen sana onu tamamladıktan sonra gönderebileceğim.
American English (en-us) Neapolitan from Molise (nap) N Italian (it) B2 Spanish (es) Portuguese (pt) French (fr) Greek (el) Albanian (sq) B1 Polish (pl) Romanian (ro) A2 Azerbaijani (az) Turkish (tr) Old English (en_old) A1
„Çdo njeri është peng i veprave të veta.‟
Every human being is hostage to their own deeds.

User avatar
Multiturquoise
Language Forum Moderator
Posts:4169
Joined:2011-10-10, 17:12

Re: TAC 2017 - Elaine (EL, SQ, KA)

Postby Multiturquoise » 2017-02-15, 2:36

Michael wrote:Pek güzel diller bir çeşit, seninki! Arnavutça için ne ders kitapları kullanacağı tasarlıyorsun? Yakın gelecekte ben de Arnavutça çalışmama döneceği tasarlarım.

Yunanca kabiliyetimin yeniden canlandırmaktan kullandığım kitap için bir Anki sözdestesi yapmaktayım. Kitabın 1982'deki dil düzeltmesinden önce yayınlattığı için, kitaptaki öğretmiş dil "çokton" yazımında gösterilir. Rumca (δημοτική) öğretiyorsa da, faydalı bir dayanak olabilir. Καθαρεύουσα ile ilgileneceksen, onu tamamladıktan sonra sana gönderebileceğim.


"Senin dil çeşidin pek güzel! Arnavutça için hangi kitapları kullanmayı planlıyorsun? Yakın gelecekte ben de Arnavutça çalışmaya yeniden başlamayı planlıyorum.

Yunanca bilgimi tazelemede kullandığım kitaptan bir Anki sözdestesi oluşturmaktayım. Kitap 1982'deki dil reformundan önce yayınlandığından dolayı kitapta öğretilen dil politonik yazımla gösterilmekte. Rumca (Dhimotiki) da öğretiyorsa faydalı bir kaynak olabilir. Katharevousa ile de ilgileneceksen, tamamladıktan sonra sana gönderebileceğim."

Yunanca için elimdeki hem baskı hem de e-kitap dahil olmak üzere kaynaklarımı kullanacağım. Ama en başta kullanacağım kaynak "Επικοινωνήστε Ελληνικά 2". Serinin birinci kitabını birinci dönem kullandık. İkinci dönem şubatın yirmisinde başlıyor. Bu arada Katharevousa ile gerçekten ilgileniyorum. Üniversitede gelecek seneler Katharevousa'ya ihtiyacım olacak zaten.

Arnavutça için elimdeki PDF kitapları ve gerçek kitap olarak da iki konuşma kılavuzu ve bir sözlük kullanacağım. Türkiye'de zaten ciddi anlamda Arnavutça ile ilgili pek bir kitap yok.

Gürcüce için ise sadece ciddi anlamda bir kitap olarak "Gürcü Dili" var. Elimde olan diğer kitaplar hep sözlük/konuşma kılavuzu. Gürcüce öğreten çeşitli dillerde kitaplardan oluşan büyük bir PDF koleksiyonum var. 18 tane de video var aynı koleksiyonda.

For Greek, I'll use my resources which includes both hardcopy books and PDF books. But the resource which I'll firstly use is "Επικοινωνήστε Ελληνικά 2". We used the first book of the series at the first term. The second term begins on February 20. By the way, I'm really interested in Katharevousa. I will already need Katharevousa in my future years at university.

For Albanian, I'll use the PDF books I have, and two hardcopy phrasebooks and a dictionary. There are no serious books about Albanian in Turkey.

And for Georgian, as a serious book, there is just "Gürcü Dili" (The Georgian Language). The other books that I have are all dictionaries or phrasebooks. I have a great PDF collection consisting of books in various languages teaching Georgian. The same collection also has 18 videos.
native: (tr)
advanced: (en) (el)
intermediate: (fr) (ka)
focus: (de) (sl) (hr)


Return to “Language Logs and Blogs”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests

cron